Atypische aanpak stimuleert enorme kwaliteitsfocus

Oxida is de onderneming die Naomi Huysse in 2015 boven de doopvont hield als Technical HR Experts. “Je kan ons niet bepaald omschrijven als het dertiende rekruteringskantoor uit het spreekwoordelijke dozijn. Integendeel: we profileren ons nadrukkelijk als een HR-partner die proactief met de markt meedenkt en nieuwe technologieën probeert.” 

Digitale strategieën 

“Als klein kantoor maken we sterk gebruik van digitale strategieën en nieuwe media om de meest geschikte kandidaat voor elke functie te vinden”, legt Naomi Huysse uit. “Zo hebben we voor onze klanten binnen de markt van hernieuwbare energie en data bijvoorbeeld een video gemaakt waarin we de nadruk leggen op de nieuwe industriële revolutie en het cruciale belang van ingenieurs daarin. Het is en blijft onze ambitie om kwalitatieve kandidaten een stapje hoger te laten zetten en via hun capaciteiten de groeidoelstellingen van onze klanten mee te helpen invullen.”

De dienstverlening van Oxida steunt op verschillende sterke pijlers. 

“We geven sollicitatietrainingen voor schoolverlaters, leiden eigen HR-medewerkers op en vullen strategisch hoogstaande vacatures in via executive search. Ook ‘dedicated searches’ (waarbij via marketing en datagerichte tools de zoektocht naar de juiste kandidaten een extra boost krijgt) en een rol als HR- businesspartner op projecten, waarbij we inhouse bij onze klant HR-gerelateerde aspecten ondersteunen, verzorgen we heel graag.” 

Gerichte positionering 

Oxida is actief in Jabbeke en opende daarnaast een kantoor in Sint-Martens-Latem. “Dat laat ons toe om onze klanten beter en sneller te kunnen helpen. Zo kunnen we ook de screenings van de Oost-Vlaamse kandidaten dichterbij hun woonplaats laten doorgaan. We merken dat de lokale markt die aanpak sterk apprecieert. Oost-Vlamingen houden van onze gestructureerde communicatie en van duidelijke contractuele overeenkomsten op papier, terwijl voor West-Vlamingen een mondeling akkoord doorgaans al voldoende is.”

De groeihonger van Oxida is daarmee nog niet gestild, al predikt Naomi Huysse een geduldige aanpak. “Op termijn willen wij, via een systematische en gestage expansie, onze strategie ook in de provincie Antwerpen uitrollen. In alles wat we doen, spelen kwaliteit en authentieke waarden de eerste viool. Rekruteren is absoluut een onderschatte job. Het komt eropaan om via een gerichte positionering de juiste profielen aan te trekken. Op die manier hebben we een stevig uitgebouwde databank met goede kandidaten kunnen uitbouwen. Doordat we ook effectief naar de wensen van de kandidaten luisteren, gaan zij uitsluitend op gerichte afspraken”, besluit Naomi Huysse.

Unpublished
Off

Recente vacatures

Werkvoorbereider

Regio Tielt
Nieuw

Orderbevestigingen: dossiers aanmaken, orders ingeven, orderbevestigingen terugsturen met definitieve prijzen voor facturatie en informatie over leverweek

Service Manager

Regio Aalter - Deinze
Nieuw

Je bent een natuurlijke leider en coach en ondersteunt de serviceorganisatie en teamleden wereldwijd met resourceplanning, prognoses, reisarrangementen, escalaties en training.

Stabiliteitsingenieur

Regio Roeselare
Nieuw

Het analyseren, optimaliseren en technisch uitwerken van een bouwdossier teneinde een kwalitatief houtbouwproject te kunnen afleveren.

Nieuw

GTE is een toonaangevend bedrijf dat totaaloplossingen biedt voor de metaalsector. We zoeken een gedreven Key Account Manager die zowel bestaande klantenrelaties onderhoudt als nieuwe klanten helpt hun technische uitdagingen te overwinnen. Klaar om jouw commerciële talent te combineren met technische expertise? Lees dan snel verder!